Parafín

Parafín je již neodmyslitelnou součástí spa a wellness. Parafínové zábaly mají blahodárný vliv na tělo i duši. Parafín se hojně používá zejména při léčbě artrózy pro zvýšení látkové výměny ve tkáni a samozřejmě také v oblasti kosmetiky. Parafín se skvěle hodí pro redukci vrásek a zlepšení kvality pleti. V našem sortimentu naleznete jak parafín tekutý, tak i ve formě perliček.


Rozšířené hledání
Cena od: 0 Kč - 175 Kč
0 Kč 175 Kč

Nejprodávanější zboží
  1. 1
    Parafínový olej 1 litr
    236 Kč
Skrýt hledání Rozšířené hledání
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku

Parafín a jeho využití


Parafín je bílá až nažloutlá směs nasycených uhlovodíků, bez chuti a zápachu. Získává se při destilaci ropy či dehtu. K dalšímu použití se dodává v tekuté nebo tuhé formě. V rehabilitaci a lázeňství se využívá k zábalům, kde účinkem tepla dochází k rozšíření cévních kapilár a zvýšení látkové výměny ve tkáních. Vhodné při léčbě artróz drobných ručních kloubů, ošetření zvýšeného nápětí v kůži (hyperalgické kožní zóny), k ošetření Heberdenových a Bouchardových uzlů provázející osteoartrózu (deformační ztluštění drobných kloubů ruky). V kosmetice pozitivně ovlivňuje tvorbu vrásek, zlepšuje elasticitu kůže, čistí póry.